Potrebujeme:
- 6-8 zemiakov
- 3 cukety (alebo 3 baklažány)
- olivový alebo slnečnicový olej
- cesnak
- soľ
- korenie
- zelený kôpor
Postup:
- Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na panvicu si dáme trochu oleja a zemiaky opekáme pod pokrievkou do chrumkava.
Cuketu si umyjeme, nakrájame na kocky, nasolíme a necháme chvíľu stáť, aby pustila šťavu. - Šťavu potom zlejeme a cuketu jemne vyžmýkame. Môžeme použiť aj baklažán, jedlo bude rovnako chutné. Na druhú panvicu si dáme olej a podobne ako zemiaky opečieme aj cuketu (alebo baklažán).
- Necháme odkvapkať na papierovej utierke, aby sme sa zbavili prebytočnej mastnoty. Zemiaky zmiešame s prelisovaným cesnakom.
- Zemiaky osolíme, premiešame a ešte chvíľu opekáme. Potom pridáme opečenú cuketu, opäť premiešame a môžeme servírovať. Kôpor si nasekáme nadrobno a posypeme ním hotové jedlo.
Leave a Reply