

Ingrediencie:
Suché ingrediencie:
- 360 g polohrubej múky
- 240 g celozrnnej múky
- 180 g cukru
- 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 – 1/2 lyžičky zázvoru
- kôra z celého citróna
Mokré prísady:
- šťava z polovice citróna
- 240 g cmaru
- 120 ml oleja
- 2 vajcia
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- 470 g mrazených čučoriedok
- 3 – 4 čajové lyžičky cukru
Rada +
Namiesto čučoriedok môžete použiť akékoľvek ovocie, mrazené aj čerstvé. Len to dobre nasekajte.
Recept na čučoriedkovo-citrónové muffiny:
- Na muffiny si predhrejeme rúru na 200 C. Formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami. Všetky suché ingrediencie dáme do veľkej misy a premiešame pomocou drôtenej metly alebo vidličky.
- Stlačte polovicu citróna a potom naplňte pohár cmarom. Nalejte do malej misky, potom zašľahajte olej, vajcia a vanilku.
- Do väčšej misky nalejte mokrú zmes so suchými ingredienciami a jemne miešajte, kým sa zmes nespojí. Opatrne vmiešajte čučoriedky.
- Cesto dáme do pripravenej formy na muffiny, väčšinu naplníme až po vrch. Vrchy posypeme cukrom. Pečieme pri 200 °C 20-25 minút alebo kým špáradlo nevyjde čisté.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply