Recept na 10-12 kusov:
- 3 veľké vajcia
- 1/3 šálky cukru (80 g)
- vanilkový cukor (16 g)
- štipka soli (2 g)
- 150 ml oleja (2/3 šálky)
- 150 ml perlivej vody (2/3 šálky)
- 180 g polohrubej múky (1 pohár + 2 plné lyžice)
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva (10 g)
- 1 polievková lyžica kakaa (20 g)
Postup:
- Do misy mixéra dáme vajcia, cukor, vanilkový cukor a soľ a mixujeme 5-7 minút do nadýchanej, svetlej peny.
- Medzitým si vyhrejeme rúru na 170 stupňov C, horný a spodný ohrev, bez horúceho vzduchu alebo 155 stupňov C s horúcim vzduchom. Plech na pečenie vystelieme košíčkami na muffiny. Muffiny by ste mali vložiť do horúcej rúry ihneď po príprave, inak hrozí riziko, že sa rozmočia.
- Potom pridáme múku, prášok do pečiva, olej a perlivú vodu. Všetko krátko premiešame, odstavíme, keď je cesto homogénne (môžete všetko miešať aj ručne alebo vareškou).
- Polovicu cesta vylejeme do misy, pridáme kakao, krátko premiešame, potom plníme muffiny cestom, striedavo 1 polievkovú lyžicu svetlého a tmavého cesta.
- Košíčky alebo formu na muffiny naplňte do 2/3 ich výšky a ihneď ich vložte do predhriatej rúry na druhú úroveň odspodu. Potom muffiny pečieme cca 25 minút alebo urobte test špajdlou. Keď špajdla vyjde suchá, vyberte ich z rúry a ihneď ich nechajte vychladnúť.
Vrch môžeme potrieť aj čokoládou.
Dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply