- 120 g svetlých piškót
- 120 g kakaových piškót
- 600 ml smotany na šľahanie
- 500 g mascarpone
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 150 g práškového cukru
- 2 lyžice jahodového džemu
- 1 stužovač šľahačky
POSTUP:
- Na dno sklenej misy striedavo uložíme časť svetlých a kakaových piškótov.
- 400 ml smotany na šľahanie vyšľaháme do tuha. Mascarpone vymiešame s práškovým a s vanilínovým cukrom. Vmiešame vyšľahanú smotanu a spolu premiešame. Na piškóty natrieme časť krému, prikryjeme piškótami a potrieme znova krémom.
- Na krém uložíme nakrájané jahody, natrieme krém, uložíme piškóty a potrieme zvyšným krémom. Naplnenú misu odložíme do chladničky na 10 – 12 hodín. Zvyšnú šľahačku vyšľaháme so stužovačom šľahačky. Pridáme jahodový džem a prešľaháme.
- Ochutenú šľahačku natrieme na povrch tiramisu, pokrájame a ozdobíme.
Leave a Reply