Nadýchané tiramisu plné jahôd a lahodného krému: Bez pečenia, bez námahy!

  • 120 g svetlých piškót
  • 120 g kakaových piškót
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 500 g mascarpone
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 150 g práškového cukru
  • 2 lyžice jahodového džemu
  • 1 stužovač šľahačky

POSTUP:

  • Na dno sklenej misy striedavo uložíme časť svetlých  a kakaových piškótov.
  • 400 ml smotany na šľahanie vyšľaháme do tuha. Mascarpone vymiešame s práškovým a s vanilínovým cukrom. Vmiešame vyšľahanú smotanu a spolu premiešame. Na piškóty natrieme časť krému, prikryjeme piškótami a potrieme znova krémom.
  • Na krém uložíme nakrájané jahody, natrieme krém, uložíme piškóty a potrieme zvyšným krémom. Naplnenú misu odložíme do chladničky na 10 – 12 hodín. Zvyšnú šľahačku vyšľaháme so stužovačom šľahačky. Pridáme jahodový džem a prešľaháme.
  • Ochutenú šľahačku natrieme na povrch tiramisu, pokrájame a ozdobíme.

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*