Nadýchaný dezert s mandľami, ktorý si obľúbite už po prvom ochutnaní!

Tento krémový dezert si jednoducho nemôžete nechať ujsť. Jeho základom je lahodný vanilkový krém, ktorému zdatne sekundujú mandle.

Horkosladkú kombináciu vanilky a mandlí si zamilujete aj vy, uvidíte.

Ingrediencie na krémový dezert
Na korpus si nachystajte:

  • 200 g hladkej múky
  • 25 ml plnotučného mlieka
  • Asi 100 ml prevarenej vody
  • 100 g masla
  • 40 g plátkov mandlí
  • 5 vajec
  • Štipku soli

Na vanilkový krém budete potrebovať:

  • 700 ml plnotučného mlieka
  • 125 g masla
  • 125 g práškového cukru
  • 25 g krupica
  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • 2 vanilkové cukry

Okrem toho sa nezaobídete bez 2 vaječných bielkov a štipky soli.

Príprava

  1. V mlieku pomocou mixéra zapnutého na pomalé obrátky rozmiešajte zmäknuté maslo. Mlieko si môžete ľahko zahriať v mikrovlnke alebo na doske, aby sa vám v ňom maslo ľahšie rozpúšťalo, ale nemalo by prekročiť teplotu 60 °C.
  2. Do zmesi následne postupne prisypávajte múku, zatiaľ čo vám mixér spracováva cesto. Vznikne vám hrudkovitá hmota.
  3. Všetky vajcia si rozklepnite do misky, ľahko ich presoľte a našľahajte si ich vidličkou. Našľahané vajcia postupne prilievajte do cesta a nechajte ho aj naďalej spracovávať mixérom.
  4. Nakoniec prilievajte prevarenú vodu, aby vzniklo tekuté a hebké cesto. To prelejte do formy na pečenie vyložené papierom na pečenie.
  5. Mlieko na krém dajte na platňu, rozmiešajte v ňom krupicu, cukor aj vanilkový cukor a na miernom plameni ho zahrejte. Krátko predtým, než začne variť, v ňom rozmiešajte aj obe balenia pudingu. Za stáleho miešania varte, kým zmes nezhustne a potom ju z platne odstavte.
  6. Do horúceho pudingu rozmiešajte zmäknuté maslo a pokračujte v miešaní, kým nevznikne hladká a rovnomerná hmota. Tú navrstvite na cesto.
  7. Na vrch príde sneh, vyšľahaná z ľahko presolených vaječných bielkov. Sneh zasypte plátkami mandlí a zákusok dajte piecť do rúry predhriatej na 180 ° C, hotový bude za 15-20 minút.
  8. Krémový dezert podávajte vychladnutý o izbovej teplote. Môžete ho prizdobiť čerstvou šľahačkou a vanilkovým cukrom.

Dobrú chuť! A ak sa Vám recept páči, podeľte sa oň aj s ostatnými :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*