Japonský jahodový koláč na 6 porcií:
- 2 vaječné žĺtky
- 4 vaječné bielka
- 120 g cukru (1/2 šálky + 2 polievkové lyžice)
- 110 g mlieka (7 polievkových lyžíc)
- 45 g masla (3 lyžice)
- 120 g polohrubej múky (3/4 šálky + 1 polievková lyžica)
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL kvalitnej vanilky
- 1 ČL citrónovej kôry (voliteľné)
- Štipka soli
- Jahody na plnku
Šľahačka:
- 600 g dobre vychladenej smotany 30%
- 1 1/2 ČL vanilky
- 3 lyžice cukru (ALE môžete pridať viac cukru podľa vašich osobných preferencií)
- Štipka soli
- Pre tuhšiu šľahačku môžete pridať 200 g mascarpone.
Postup si môžete pozrieť v priloženom videu 🙂
DOBRÚ CHUŤ! A ak sa Vám tento chutný recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku :).
Leave a Reply