Najchutnejší koláč s kávou a kakaom: Ideálny na popoludnia s horúcim nápojom.


Ingrediencie:

  • 115 g kyslej smotany
  • 236 ml cmaru
  • 3 veľké vajcia
  • 354 ml, silná a horúca káva
  • 177 ml olej
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 360 g polohr.múky
  • 530 g cukru
  • 50 g kakaového prášku
  • 6 g prášku do pečiva
  • 1 polievková lyžica sódy bikarbóny
  • 3/4 lyžičky soli

Na polevu:

  • 330 g masla
  • 50 g kakaového prášku
  • 60 g tmavej čokolády
  • 60 ml mlieka

Postup:

Na prípravu tohto koláča zohrejte rúru na 180 stupňov. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Múku, cukor, soľ, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a kakaový prášok preosejeme do misy a vyšľaháme, aby sa spojili.

Do inej misky pridajte smotanu, cmar, vajce, vanilkový extrakt a olej a rozšľahajte, potom prilejte kávu a ešte raz premiešajte. Mokré suroviny pridáme do misky k suchým.

Šľaháme, kým sa nespojí, potom šľaháme mixérom na miernom ohni asi minútu. Nalejte cesto do vystlanej formy. Pečte asi 50 minút alebo kým špáradlo nevyjde čisté.

Nechajte niekoľko minút vychladnúť a potom vyklopte na mriežku. Odstráňte papier a nechajte ho úplne vychladnúť. Na polevu rozpustíme asi 60 ml mlieka so 60 g horkej čokolády, premiešame, aby sa spojilo a necháme vychladnúť.

Maslo vyšľaháme mixérom. Potom vmiešame kakaový prášok a soľ a miešame, kým sa nespojí. Pridajte práškový cukor v niekoľkých dávkach, miešajte na nízkej úrovni.

Pridajte rozpustenú čokoládu a miešajte, kým sa dobre nespojí. Po polievkových lyžiciach môžete pridať mlieko alebo smotanu, aby sa konzistencia v prípade potreby zriedila. Krém natrieme na pečivo a ozdobíme.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*