- Vynikajúci recept na prípravu pečienky, ktorú ma naučil ešte môj starý otec šéfkuchár. Pečienka podľa tohto receptu je veľmi jemná a lahodná. Zaručene nestvrdne a bude chutiť aj tomu, kto pečeni inak nemusí. Ja ju takto jem aj bez prílohy, ale výborná je s pečivom alebo zeleninou.
- Toto cesto dodá pečeni jemnosť a originalitu. Určite vyskúšajte pečeň uvariť podľa tohto receptu!
Takto postupujte:
- Na cesto rozbite dve vajcia v hlbokej miske, pridajte dve polievkové lyžice majonézy a rovnaké množstvo hl. múky.
- Zamiešajte. Vznikne vám tekutejšie cesto.
- Vezmite jednu cibuľu, nakrájajte ju nadrobno, orestujte na malom množstve oleja a pridajte do cesta.
- Teraz do cesta pretlačte jeden strúčik cesnaku a pridajte aj malé množstvo najemno nasekaných byliniek. Pridajte sladkú papriku, podľa chuti soľ a zamiešajte.
- Morčaciu alebo kuraciu pečeň nakrájajte na kúsky o veľkosti 3 x 3 centimetre a vložte ich do cesta.
- Pečeň nechajte 15 minút v cestíčku, potom ju na predhriatej panvici so slnečnicovým olejom opražte do krásnej zlatistej kôrky. Oheň musí byť mierny.
Leave a Reply