Najjednoduchší recept na kura v smotanovo-horčicovej omáčke!

Už nám uplynulo prvých pár týždňov v novom roku a preto veríme, že sa mnohým z vás zdarne darí plniť svoje predsavzatia pre nadchádzajúci rok. Možno ste si tento rok povedali, že začnete viac variť a piecť.

Ak je toto váš prípad, určite vždy oceníte inšpiráciu v podobe receptov na vynikajúce jedlá. Cez víkend na obed môžete pre svoju rodinu pripraviť napríklad toto vynikajúce kura v smotanovej omáčke s horčicou.

Zloženie

1 kg kuracích pŕs
1 cibuľa
100 g húb
200 ml kyslej smotany
100 ml smotany na varenie
2 lyžice horčice
petržlen
Soľ, korenie
olej

Príprava

Cibuľu nakrájajte a opražte na oleji. Mäso si nakrájajte a opražte spoločne s cibuľou. Huby umyte a nakrájajte, pridajte do panvice, dochuťte korením a zalejte trochou vody. Povarte niekoľko minút v zakrytom hrnci. Zmiešajte kyslú smotanu, smotanu a horčicu a akonáhle mäso zmäkne, pridajte smotanovou zmes. Povarte ešte niekoľko minút a podávajte s vhodnou prílohou a petržlenovou vňaťou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*