
- Tento jednoduchý čokoládovo-pudingový koláč je rýchly a lahodný dezert, ktorý vás poteší svojou bohatou chuťou a krémovou textúrou.

Ingrediencie:
- 140 g masla
- 150 g cukru
- 200 g tmavej čokolády
- 800 ml mlieka
- 90 g hl.múky
- 1/2 vanilkového struku
Príprava:
Táto jednoduchá čokoládovo-pudingová torta je rýchlym dezertom, ktorý poteší všetkých milovníkov čokolády – krémová, vláčna a ideálna pre každú chvíľu pôžitku.
Tip:
Pre ešte bohatšiu chuť použite tmavú čokoládu s vyšším percentom kakaa.
- Pridajte čokoládu, cukor a maslo do hrnca a všetko spolu rozpustite na miernom ohni a miešajte do hladka.
- V inej miske zohrejeme mlieko spolu s vanilkovými semienkami, ale dávame pozor, aby nevyvrelo. Do čokoládovej zmesi pridajte múku a dobre šľahajte, kým zmes nie je hladká.
- Zmes postupne prilievame do horúceho mlieka za stáleho miešania metličkou, aby sa nevytvorili hrudky. Zmes dajte späť na oheň a za stáleho miešania priveďte do varu. Varte ešte asi 5 minút do zhustnutia.
- Puding vylejeme do tortovej formy a necháme vychladnúť. Pred podávaním dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny.
Leave a Reply