Najjemnejšia čokoládová torta: Hotová za chvíľu a neodolateľne lahodná!

  • Tento jednoduchý čokoládovo-pudingový koláč je rýchly a lahodný dezert, ktorý vás poteší svojou bohatou chuťou a krémovou textúrou.


Ingrediencie:

  • 140 g masla
  • 150 g cukru
  • 200 g tmavej čokolády
  • 800 ml mlieka
  • 90 g hl.múky
  • 1/2 vanilkového struku

Príprava:

Táto jednoduchá čokoládovo-pudingová torta je rýchlym dezertom, ktorý poteší všetkých milovníkov čokolády – krémová, vláčna a ideálna pre každú chvíľu pôžitku.

Tip:

Pre ešte bohatšiu chuť použite tmavú čokoládu s vyšším percentom kakaa.

  1. Pridajte čokoládu, cukor a maslo do hrnca a všetko spolu rozpustite na miernom ohni a miešajte do hladka.
  2. V inej miske zohrejeme mlieko spolu s vanilkovými semienkami, ale dávame pozor, aby nevyvrelo. Do čokoládovej zmesi pridajte múku a dobre šľahajte, kým zmes nie je hladká.
  3. Zmes postupne prilievame do horúceho mlieka za stáleho miešania metličkou, aby sa nevytvorili hrudky. Zmes dajte späť na oheň a za stáleho miešania priveďte do varu. Varte ešte asi 5 minút do zhustnutia.
  4. Puding vylejeme do tortovej formy a necháme vychladnúť. Pred podávaním dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*