Najlahodnejší čokoládový krém: Ideálny do dezertov a tort, alebo si ho vychutnajte s ovocím len tak!

Varené čokoládové krémy sú lahôdkou sami osebe. Nielenže fantasticky chutia, ale hodia sa tak do zákuskov, koláčov a iných maškŕt ako aj samotné.

Najradšej ich vyjedáme priamo z hrnca. Ako si pripraviť ten najlepší varený čokoládový krém? Jednoduchší recept ste ešte nevideli!

Budete potrebovať:

  • 2 vajcia
  • 2 PL polohrubej múky
  • 1 PL kakaa
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 2 dl mlieka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 10 g masla

Postup prípravy:

  1. Dve celé vajcia vymiešajte s dvoma lyžicami múky, lyžicou kakaa a troma lyžicami cukru. Toto všetko zalejte mliekom, prisypte vanilkový cukor a na miernom ohni pomaly priveďte do varu.
  2. Za stáleho miešania vám začne krém hustnúť. Akonáhle bude hustejší, odstráňte ho z ohňa a miešajte, kým sa neochladí. Potom pridajte kocku masla a zmes vymiešajte do hladka.
  3. Takto pripravený krém môžete vychladnutý dávať do koláčov a zákuskov. Ak chcete, aby bol krém viac čokoládový, pridajte do mlieka 50 g horkej čokolády. Bude fantastický. Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*