NAJLEPŠÍ a JEDNODUCHÝ recept na lahodné veterníky: S jemným cestom a KRÉMOVOU plnkou.

Prinášame vám recept na tie najlepšie veterníky, ktoré sa rozplývajú v ústach.

Ingrediencie na cesto:

  • 300 ml vody
  • 100 ml oleja
  • 140 g hl. múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 vajcia

Ingrediencie na náplň:

  • 2 sladké smotanové pudingy (môže byť aj vanilkový)
  • 1 vrecko šľahačky
  • 1 maslo


Príprava:

  1. Vodu a olej prevaríme, počas varu pridáme múku s práškom do pečiva, rýchlo premiešame a hneď odstavíme z ohňa. Pridajte vajcia jedno po druhom a pred pridaním ďalšieho sa uistite, že je každé dobre premiešané s cestom.
  2. Cesto naberajte striekačkou alebo lyžicou a poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch, kým pekne nevykysnú a nezískajú peknú zlatistú farbu.
  3. Na plnku uvaríme dva pudingy podľa návodu na vrecúšku, potom do teplého pudingu pridáme margarín izbovej teploty. Šľaháme, kým sa dobre nespojí, potom pridáme šľahačku.
  4. Cesto prekrojíme na polovicu a naplníme plnkou, prekryjeme a posypeme práškovým cukrom. Ak ich chceme mať mäkké, hneď po naplnení a pridaní cukru ich prikryjeme alobalom. Ak ich chcete mať chrumkavé, nezakrývajte ich alobalom.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite recept zdieľať aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*