Najlepší krém na torty, zákusky aj muffiny: Krásne drží tvar a je aj veľmi chutný!

  • Tento lahodný maslový krém si veľmi jednoducho pripravíte zo žĺtkov a masla. Môžete ho použiť ako náplň do dezertov, ale je ideálny aj na zdobenie torty, či muffinov. Je krásne hladký, stabilný a dobre sa s ním pracuje!
Potrebujeme:
  • 8 žĺtkov
  • 250 g kryštálového cukru
  • 100 ml vody
  • 330 g masla (izbové teploty)
Voliteľné prísady:
  • čokoláda
  • kávový extrakt
  • vanilka, atd.

Postup:
  1. Cukor si nasypeme do hrnca so silnejším dnom. Zalejeme ho vodou a povaríme na miernom ohni bez toho, aby sme ho miešali, kým nedosiahne teplotu 120 °C. Pokiaľ nemáte teplomer, ponorte doň vidličku. Pokiaľ z nej sirup pomaly steká a vytvára tenkú líniu, je pripravený.
  2. Než sa varí sirup, mixérom si vyšľaháme žĺtky dohladka. Sirup si odstavíme z ohňa, necháme stáť asi pol minúty. Potom ho tenkým prúdom za stáleho šľahania mixérom zapracujeme do žĺtkov.
  3. Po vmixovaní všetkého sirupu do žĺtkov ich ďalej miešame, kým úplne nevychladnú. Mala by vzniknúť objemná, nadýchaná, belavá a pomerne stabilná konzistencia. Postupne pridávame maslo nakrájané na kocky, pričom každú zašľaháme dohladka.
  4. Spočiatku bude krém trochu tekutý, ale postupne bude konzistencia hustnúť a bude stabilnejšia. Krém je pripravený na použitie!

Pokiaľ chcete, môžete ho pred zapracovaním masla ešte dochutiť vanilkovým extraktom, kávovým extraktom, rozpustenou a vychladnutou čokoládou atď.

Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite sa o recept podeliť.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*