Najlepší letný dezert bez námahy: Bez pečenia a vždy s úspechom!

Ingrediencie:

  • 600 g mletých sušienok
  • 120 g masla, rozpusteného
  • 230 g smotanového syra, zmäknutého pri izbovej teplote
  • 240 g práškového cukru
  • 80 g instantného vanilkového pudingu
  • 240 ml plnotučného mlieka
  • 3 banány, nakrájané na plátky
  • 690 g nasekaného konzervovaného ananásu, dobre odkvapkaného
  • 470 ml sladkej smotany, vyšľahanej, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy

Prečo je dobré jesť banány?

Banány sú plné vitamínu C, draslíka, mangánu, vitamínu A a horčíka. Sú silným zdrojom vitamínu B6, ktorý pomáha telu produkovať krvinky, metabolizovať sacharidy, tuky a aminokyseliny.

Sú skvelé aj na nervový systém. Sú bohaté na cukor a vlákninu a zasýtia vás dlhšie.

Recept:

  1. Na prípravu tohto koláča zmiešajte rozdrvené sušienky a maslo, kým nedosiahnete konzistenciu mokrého piesku. Zmes natlačíme do vymastenej zapekacej misy 23×33 cm a vložíme na 10 minút do mrazničky.
  2. V malej miske vyšľaháme puding s mliekom a odstavíme na pár minút, aby zhustol. Vo veľkej mise vyšľaháme smotanový syr a práškový cukor do krémovej a dobre prepojenej hmoty, pridáme pudingovú zmes, potom túto smotanu nalejeme na kôru a odstavíme.
  3. Na krém položte vrstvu nakrájaných banánov, potom rozdrvený ananás a potom šľahačku. Polejte čokoládovou polevou podľa vlastného výberu, potom ozdobte čerešňami, zľahka prikryte plastovou fóliou a dajte do chladničky aspoň na 6 hodín alebo cez noc.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*