
Ingrediencie:
- 600 g mletých sušienok
- 120 g masla, rozpusteného
- 230 g smotanového syra, zmäknutého pri izbovej teplote
- 240 g práškového cukru
- 80 g instantného vanilkového pudingu
- 240 ml plnotučného mlieka
- 3 banány, nakrájané na plátky
- 690 g nasekaného konzervovaného ananásu, dobre odkvapkaného
- 470 ml sladkej smotany, vyšľahanej, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy
Prečo je dobré jesť banány?
Banány sú plné vitamínu C, draslíka, mangánu, vitamínu A a horčíka. Sú silným zdrojom vitamínu B6, ktorý pomáha telu produkovať krvinky, metabolizovať sacharidy, tuky a aminokyseliny.
Sú skvelé aj na nervový systém. Sú bohaté na cukor a vlákninu a zasýtia vás dlhšie.
Recept:
- Na prípravu tohto koláča zmiešajte rozdrvené sušienky a maslo, kým nedosiahnete konzistenciu mokrého piesku. Zmes natlačíme do vymastenej zapekacej misy 23×33 cm a vložíme na 10 minút do mrazničky.
- V malej miske vyšľaháme puding s mliekom a odstavíme na pár minút, aby zhustol. Vo veľkej mise vyšľaháme smotanový syr a práškový cukor do krémovej a dobre prepojenej hmoty, pridáme pudingovú zmes, potom túto smotanu nalejeme na kôru a odstavíme.
- Na krém položte vrstvu nakrájaných banánov, potom rozdrvený ananás a potom šľahačku. Polejte čokoládovou polevou podľa vlastného výberu, potom ozdobte čerešňami, zľahka prikryte plastovou fóliou a dajte do chladničky aspoň na 6 hodín alebo cez noc.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply