Ingrediencie:
- 2,5 šálky polohr.múky (1 šálka = 250 ml)
- 4 lyžice práškového cukru
- 200 g masla
- 5 vaječných žĺtkov
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Prísady na náplň:
- Domáca maková plnka alebo hotová maková plnka – cca 1,5 kg (potom nepridávajte bielky, len žĺtky +3 lyžice strúhanky).
- 2 vaječné bielky
- 2 žĺtky
- štipka soli
Prísady na penu:
- 5 vaječných bielkov
- štipka soli
- 3/4 šálky cukru
- 1 balenie vanilkového alebo smotanového pudingu (35 g)
Okrem toho:
- 1 pohár slivkového lekváru (približne 300 g)
- Múčny cukor na posypanie
- Plech na pečenie 36 × 25 cm
Leave a Reply