NAJLEPŠÍ makový koláč na krehkom cestíčku s džemom a pudingovou penou: Vyskúšajte aj vy!

Ingrediencie:
  • 2,5 šálky polohr.múky (1 šálka = 250 ml)
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 200 g masla
  • 5 vaječných žĺtkov
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Prísady na náplň:
  • Domáca maková plnka alebo hotová maková plnka – cca 1,5 kg (potom nepridávajte bielky, len žĺtky +3 lyžice strúhanky).
  • 2 vaječné bielky
  • 2 žĺtky
  • štipka soli
Prísady na penu:
  • 5 vaječných bielkov
  • štipka soli
  • 3/4 šálky cukru
  • 1 balenie vanilkového alebo smotanového pudingu (35 g)
Okrem toho:
  • 1 pohár slivkového lekváru (približne 300 g)
  • Múčny cukor na posypanie
  • Plech na pečenie 36 × 25 cm
Postup si pozrite v priloženom videu: 🙂

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*