Postup prípravy:
Najskôr si pripravíme krém. 500 ml mlieka dáme variť. V 200 ml mlieku rozmiešame prášok zlatého klasu, žĺtky a cukor. Prilejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, postupne po lyžiciach pridáme uvarený a vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém.
Pripravíme cesto. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do tuhej peny a odložíme bokom. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme olej, mleté orechy, ktoré sme zmiešali s rozdrvenými piškótami a práškom do pečiva a už len zľahka vareškou vmiešame sneh z bielkov.
Cesto je tuhšie, ale nevadí. Rozotrieme ho na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov 8-10 minút.
Po vychladnutí ho prekrojíme na polovicu, potrieme krémom a spojíme. Na vrch dáme šľahačku a ešte ozdobíme strúhanou čokoládou.
Leave a Reply