Najlepší orechový krémeš od mojej babky z Maďarska: Ochutnala som ho pred rokmi a zatiaľ ho žiadny iný zákusok neprekonal.

Postup prípravy:

Najskôr si pripravíme krém. 500 ml mlieka dáme variť. V 200 ml mlieku rozmiešame prášok zlatého klasu, žĺtky a cukor. Prilejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, postupne po lyžiciach pridáme uvarený a vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém.

Pripravíme cesto. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do tuhej peny a odložíme bokom. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme olej, mleté ​​orechy, ktoré sme zmiešali s rozdrvenými piškótami a práškom do pečiva a už len zľahka vareškou vmiešame sneh z bielkov.

Cesto je tuhšie, ale nevadí. Rozotrieme ho na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov 8-10 minút.

Po vychladnutí ho prekrojíme na polovicu, potrieme krémom a spojíme. Na vrch dáme šľahačku a ešte ozdobíme strúhanou čokoládou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*