NAJLEPŠÍ RECEPT! Vlašské orechové rezy s jemnou náplňou a nadýchaným cestom!

Prísady
  • 600 g polohrubej múky
  • 300 g masla
  • 100 g cukru
  • 10 ml mlieka
  • 20 g kvasníc
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička prášku na pečenie
  • 5 cl rumu
  • soľ
  • Pre náplň: 400 g mletých vlašských orechov, 400 g ovocného džemu, 300 g cukru
  • Pre pomazanie: 2 žĺtky
  • Pre polevu: Tortová poleva s tmavou čokoládou 140 g

Príprava
  1. Maslo zmiešajte s cukrom, pridajte droždie rozmiešané v mlieku, vaječné žĺtky, prášok do pečiva, štipku soli a cukru rozpusteného v rume.
  2. Dobre premiešajte cesto a dajte ich bokom.
  3. Pripravte náplň: Zmiešajte mleté ​​vlašské orechy, cukor a džem. Cesto je rozdelené na tri časti a rozvalený na 2 mm vysoký plát.
  4. Prvý plát vložte do ľahko vymasteného plechu a potrite cesto polovicou náplne.
  5. Druhý plátt cesta položte na náplň a navrstvite naň zostávajúce náplň.
  6. Nakoniec prikryte posledným plátom cesta.
  7. Pomažte vrch vaječnými žĺtkami.
  8. Pečte v rúre s teplotou 180 ° C po dobu cca 45 minút.
  9. Po ochladení koláča pripravte tortovú polevu podľa návodu, polejte ňou povrch koláča a nechajte stuhnúť v chladničke.
  10. Nakrájajte na kocky a môžete podávať.
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*