NAJLEPŠÍ RECEPT! Vlašské orechové rezy s jemnou náplňou a nadýchaným cestom!

Blíži sa zima a s ňou aj obdobie Vianoc, ktoré už deti, ale aj mnohí dospelí netrpezlivo vyzerajú. Tou dobou stôl v každej domácnosti zdobia nielen cukrovinky, ale množstvo ďalších sladkostí, ako napríklad orechové rezy.

Iste aj vy ste ich niekedy ochutnali. Kombinácia nadýchaného cesta s niekoľkými vrstvami jemné náplne poteší každého. Pripravte si orechové rezy podľa tohto receptu a spríjemnite si čakanie na Vianoce.

Prísady

  • 600 g polohrubej múky
  • 300 g masla
  • 100 g cukru
  • 10 ml mlieka
  • 20 g kvasníc
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička prášku na pečenie
  • 5 cl rumu
  • soľ
  • Pre náplň: 400 g mletých vlašských orechov, 400 g ovocného džemu, 300 g cukru
  • Pre pomazanie: 2 žĺtky
  • Pre polevu: Tortová poleva s tmavou čokoládou 140 g

Príprava

Maslo zmiešajte s cukrom, pridajte droždie rozmiešané v mlieku, vaječné žĺtky, prášok do pečiva, štipku soli a cukru rozpusteného v rume.

Dobre premiešajte cesto a dajte ich bokom.

Pripravte náplň: Zmiešajte mleté ​​vlašské orechy, cukor a džem. Cesto je rozdelené na tri časti a rozvalený na 2 mm vysoký list.

Prvý list vložte do ľahko vymasteného plechu a potrite cesto polovicou náplne.

Druhý list cesta položte na náplň a navrstvite naň zostávajúce náplň.

Nakoniec prikryte posledným listom cesta.

Pomažte vrchol vaječnými žĺtky.

Pečte v rúre s teplotou 180 ° C po dobu cca 45 minút.

Po ochladení koláča pripravte tortovú polevu podľa návodu, polejte ňou povrch koláča a nechajte stuhnúť v chladničke.

Nakrájajte na kocky a môžete podávať.

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*