Najjednoduchší a najchutnejší dezert, ktorý musíte čo najskôr vyskúšať! Čokoládový dezrt s piškótami je jednou z najkrémovejších pochúťok, aké ste kedy vyskúšali, a ak ste fanúšikom tohto typu sladkostí, recept, ktorý máte pred sebou, sa stane vaším obľúbeným.
Je neuveriteľne jednoduchý na prípravu a chuť je vynikajúca.
Ingrediencie:
- 1 liter sladkej smotany
- 400 g tmavej čokolády
- 160 g mliečnej čokolády
- 4 balenia sušienok
- 2 čokoládové šľahačky
- mlieko na namáčanie sušienok
Príprava:
- Môžete použiť rastlinnú aj mliečnu sladkú smotanu, aj keď mliečna je pre tento koláč lepšia voľba. Sladkú smotanu zohrejeme do bodu varu, ale nevaríme.
- Počas čakania rozlámte všetku čokoládu do jednej veľkej misy. Horúcu sladkú smotanu zalejeme čokoládou a miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom dáme na pár hodín do chladničky. Najlepšie je pracovať večer na ráno alebo ráno na popoludnie.
- Po vychladnutí dobre vyšľaháme mixérom. Potom pridáme šľahačku v práškovom stave a všetko spolu vyšľaháme. Dlhé piškóty rozdeľte na tri časti. Môžete naaranžovať na podnos, ale odporúčame formu. A striedame piškóty a plnka.
- Ak chcete, môžete do mlieka pridať kávu alebo rum. Do plnky môžete pridať aj lieskové orechy, vlašské orechy, nakrájané banány, čo máte radi. Ak máte radi výraznejšiu chuť piškót, urobte polovičné množstvo plnky.
- Po poukladaní a rozotretí vám ostane trocha krému na potiahnutie vrchnej časti dezertu. Totiž keď vychladne, preklopíme na podnos a pridáme zvyšnú plnku. Dezert skladujte v chladničke.
Leave a Reply