Najlepšia, domáca, fazuľová nátierka: Aj deti ju zbožňujú.

Je krémová, plná chuti a zároveň nemá intenzívnu vôňu. Z tohto dôvodu je fazuľová nátierka výbornou voľbou aj pre deti a ľudí, ktorí sa vyhýbajú mastným jedlám.

Fazuľová nátierka je rastlinná verzia bravčovej masti zo slaniny, ktorá má nielen lahodnú chuť, ale je tiež bohatá na bielkoviny a vlákninu.

Fazuľa v kombinácii s vhodným korením vytvorí nátierku s prekvapivo podobnou konzistenciou ako tradičná bravčová masť.

Fazuľová nátierka je vďaka svojej jemnej chuti a absencii charakteristickej vône veľmi obľúbená najmä medzi rodinami, ktoré hľadajú zdravšie alternatívy.

Recept na fazuľovú nátierku

Je ľahká, chutná a bez intenzívnej vône. Skvele sa hodí ako príloha k chlebíkom a svojím jednoduchým zložením určite osloví celú rodinu.

Ingrediencie:

  • 400 g bielej fazule (varenej alebo konzervovanej)
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 jablko
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja (napríklad repkového)
  • 1 čajová lyžička majoránu
  • soľ a korenie podľa chuti

Príprava:

  1. Fazuľu dôkladne scedíme a rozmixujeme na hladkú pastu. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme dozlatista.
  2. Potom pridám nastrúhané jablko a prelisovaný cesnak. Smažte, kým jablko nezmäkne. Opraženú zmes cibule, jablka a cesnaku pridám k rozmixovanej fazuli.
  3. Dochutíme majoránom, soľou a korením. Všetko dôkladne premiešam. Nátierku dám do misky a dám do chladničky.

Ďalšie tipy:

  • nátierka chutí najlepšie po niekoľkých hodinách v chladničke, keď sa všetky chute prepoja;
  • môžeme podávať s nakladanou uhorkou alebo cibuľou na čerstvom chlebe;
  • ak máte radi výrazné chute, pridajte štipku údenej papriky, ktorá jej dá jemne “údenú” vôňu.

Vlastnosti fazule

Fazuľa je skutočným pokladom nutričných hodnôt, ktoré skvele fungujú ako náhrada tradičných surovín v kuchyni.

Je bohatá na rastlinné bielkoviny, vďaka čomu je výbornou voľbou pre ľudí, ktorí vo svojej strave obmedzujú mäso. Fazuľa je navyše plná vlákniny, ktorá podporuje trávenie a pomáha vám udržať pocit sýtosti dlhšie.

Je tiež zdrojom vitamínov skupiny B, horčíka, železa a zinku, ktoré posilňujú imunitu a podporujú činnosť nervovej sústavy.

Vďaka nízkemu glykemickému indexu fazuľa pomáha stabilizovať hladinu cukru v krvi, čo je dôležité najmä pre ľudí, ktorým záleží na zdravom hospodárení s glukózou.

Ak vás recept oslovil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*