- U nás doma sa vždy pripravuje táto verzia hrachovej polievky a myslím si, že je najlepšia, aj keď som mala viacero verzií. Vrelo odporúčam tento recept!
Zloženie:
- 200 g žltého lúpaného hrachu
- 300 g údenej slaniny
- 200 g klobásy, napr. sliezskej
- 2 mrkvy
- 1 petržlenová vňať
- niekoľko zemiakov
- kúsok zeleru
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička majoránky
- 4 guľôčky nového korenia
- soľ
- čierne korenie (najlepšie čerstvo mleté)
- magi podľa chuti
Príprava:
- Údenú slaninu zalejeme asi 3 litrami vody, povaríme, po chvíli pridáme lúpaný hrášok, nové korenie, mrkvu, zeler, petržlen, nasekanú petržlenovú vňať a asi po 10 minútach zemiaky nakrájané na kocky.
- Klobásu nakrájanú na kocky som orestovala na panvici a spolu s prelisovaným cesnakom som ju preniesla do hrnca.
- Ku koncu varenia ju podľa chuti osoľte, okoreňte čerstvo mletým korením a majoránkou a varte ešte niekoľko minút.
Leave a Reply