Najlepšia paprikovo-cesnaková nátierka: Skvelá voľba na chrumkavé hrianky!

Paprika sa u nás pestuje každý rok, ale čerstvá u nás nie je príliš populárna. Varím z nej lečo a tú najúžasnejšiu domácu nátierku.

Na hrianky je neprekonateľná, ale výborne vám ochutia aj omáčky a ja ju dávam aj na cestoviny.

Potrebujeme:

  • 2 kg papriky
  • 150 g paradajkového pretlaku (ideálne domáceho) – môžeme použiť aj olúpané paradajky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 100 ml octu
  • 4 feferónky (alebo podľa toho, ako pikantné chcete nátierku mať)
  • 2-3 lyžičky soli
  • 50 g kryštálového cukru

Postup:

  1. Papriku umyjeme a zbavíme stopky a jadierok. Potom spolu s očisteným cesnakom a feferónkami pomelieme v mlynčeku na mäso. Pridáme soľ, cukor, pretlak, ocot a dôkladne premiešame.
  2. Nátierku navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie, pevne uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 85 stupňov 25 minút.
  3. Potom necháme vychladnúť a skladujeme na chladnejšom, tmavom mieste. Nátierka vydrží pokojne aj celý rok, teda pokiaľ ju dovtedy nezjete (u nás sa to stáva vždy :D)

Prajeme dobrú chuť a zdieľajte recept aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*