Schudnúť sa dá úplne jednoducho. Stačí, ak si doprajete ľahké polievky, ktoré sa stanú základom vášho jedálnička. Výborne zasýtia, dodajú organizmu potrebné tekutiny, výživné látky, naštartujú látkovú výmenu a urýchlia proces chudnutia. Základ diéty tvorí zdravá zeleninová polievka, ktorú môžete jesť kedykoľvek a v akomkoľvek množstve, čiže počas celej diéty vôbec nebudete hladovať.
Mnoho diét je pre organizmus iba šokovou terapiou, ktorá sa zvyčajne končí frustráciou, stresom a sklamaním zo zlyhania. Nehovoriac o nežiadúcom jojo efekte. Ak ste si však stanovili cieľ, že v dohľadnej dobe stratíte pár kilogramov, ktoré sa od zimy na vás pevne držia, stavte na polievky. Je to účinný, no najmä zdravý spôsob ako zhodiť tukové vankúšiky bez toho, aby ste museli nezmyselne hladovať. Nie je to však iba chudnutie, ale aj istá očistná a výživná kúra.
Polievky zlepšujú trávenie a pomáhajú odstraňovať jedy z tela. Polievky obsahujúce veľa zeleniny zásobujú telo antioxidantmi a minerálnymi látkami. V neposlednom rade je zelenina aj zdrojom cennej vlákniny, ktorá pomáha zlepšovať činnosť čriev.
Princíp polievkovej diéty
Princíp polievkovej diéty je jednoduchý. Na obed, olovrant a večeru budete jesť iba polievky. Ich základ bude tvoriť silný vývar. Kurací, slepačí, hovädzí, husí alebo divinový. Ale hlavne domáci, žiadne bujóny z kocky! Vývar pripravujte bez zeleniny a cestovín. Nanajvýš z čili papričkou.
CUKOR LEN DOOBEDA
Deň začnite celozrnnou bagetou so syrom cottage, s hydinovou šunkou a s čerstvou zeleninou. Na desiatu si doprajte cukor vo forme jogurtu, sušeného ovocia a ovsených vločiek. Od obeda budete mať počas diéty na tanieri najmä bielkoviny a zeleninu. Ak cestoviny, tak len na obed a olovrant, bezvaječné a celozrnné.
Pokračovanie článku na druhej strane >
Leave a Reply