Počas prechladnutia a chrípky každý veľmi dobre vie, že žiadne jedlo nie je pre chorého lepšie ako veľký tanier horúcej slepačej polievky. Podľa určitých výskumných údajov má aj liečivý účinok na imunitný systém, najmä v tomto období.
Ak si nižšie uvedený recept na kuraciu polievku pripravíte týmto spôsobom, môžete si byť istí, že posilníte svoj imunitný systém a zabojujete s prechladnutím a chrípkou!
Podľa niektorých štúdií vývar zmierňuje aj zápaly v horných dýchacích cestách. Jeho účinnosť môžete zvýšiť, ak je pripravený s množstvom zeleniny.
Príprava:
Je veľmi dôležité robiť polievku pokiaľ možno z domáceho kuracieho mäsa alebo sliepok!
Stredne veľkú sliepku odtrhnem, umyjem a rozporcujem. Spolu s vnútornosťami (pečeň, žalúdok,
srdce) Varím v 3 litroch studenej vody.
Keď vrie, stíšim a varím ďalej na miernom ohni. Dochutíme soľou, 8-10 zrniek s celým korením, červenou cibuľou očistenou od vonkajšej šupky a strúčikom cesnaku.
Keď je mäso polomäkké, pridám polievkovú zeleninu: dve mrkvy, dva petržlenové korene nakrájané na štvrtiny, malý kúsok zeleru, kaleráb, zelená paprika, paradajka.
Spolu s nimi varím veľmi pomaly, kým mäso nezmäkne, malý kúsok karfiolu a jeden zväzok zelenej petržlenovej vňate. Podávam s uvarenými domácimi cestovinami.
Dobrú chuť a podeľte sa o tento super recept aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply