Pripravte sa na výbuch chutí! Tento jednoduchý recept na kura na kari je tak lahodný, že si ho zamiluje každý.
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 plechovka kokosového mlieka (400 ml)
- 2 polievkové lyžice kari pasty
- 1 čajová lyžička mletej kurkumy
- 1 čajová lyžička mletého zázvoru
- 1 čajová lyžička garam masaly
- 1 čajová lyžička mletého koriandra
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá koriandrová vňať na ozdobu
- Olej na varenie
Postup:
- Kuracie mäso nakrájajte na kocky a jemne osoľte. Na panvici rozohrejte olej a osmažte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, kým nezosklovatie. Pridajte nastrúhaný cesnak a všetky koreniny (kari pastu, kurkumu, zázvor, garam masalu a koriander).
- Miešajte a smažte, kým nezačnú voňať. Pridajte kuracie mäso a opečte ho zo všetkých strán, kým nezačne byť hnedé.
- Nalejte kokosové mlieko, premiešajte a priveďte k varu. Znížte teplotu a nechajte jemne vrieť 20-25 minút, kým mäso nie je mäkké a omáčka nezhustne. Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a korenie.
- Podávajte s varenou ryžou, posypané čerstvou koriandrovou vňaťou.
Leave a Reply