NAJLEPŠIE PLACINKY NA SVETE PODĽA RECEPTU ZNÁMEHO FRANCÚZSKEHO KUCHÁRA!

Palacinky sú obľúbenou pochúťkou každého, no len málokto sa môže pochváliť tým, že sú na prvý raz pekné a mäkké.

Slávny francúzsky šéfkuchár Pierre Hermé je podľa mnohých nepochybne najlepším cukrárom na svete, ktorý robí tie najkrajšie palacinky a trik je v tom, že najskôr zohreje mlieko a až potom pridá všetky ingrediencie.

Lepšie sa tak spoja a cesto je mäkké a vzdušné. Palacinky môžeme podávať so sladkými alebo slanými nátierkami.

Ingrediencie:

  • 200 g polohr.múky
  • 50 g cukru
  • 500 ml mlieka
  • 1 vanilkový struk
  • 5 vajec
  • kôra zo štvrtiny citróna
  • pomarančová šupka
  • 10 ml rumu
  • 100 g masla


Príprava:

  1. Mlieko zohrejte, kým nezovrie, potom pridajte vyškrabaný vanilkový struk a nechajte 30 minút bokom, aby mlieko ochutilo. Keď mlieko vychladne, precedíme ho.
  2. Medzitým si rozpustíme maslo a necháme vychladnúť. Citrónovú a pomarančovú kôru nastrúhame najemno a pridáme cukor.
  3. Múku preosejeme do misy, pridáme cukor a urobíme jamku, do ktorej dáme vajíčka, ktoré ste predtým rozšľahali s mliekom. Miešajte tekuté a suché ingrediencie mixérom, kým nezískate hladkú zmes.
  4. Keď nám vznikne hladká zmes, pridáme rozpustené maslo a rum a necháme odstáť aspoň štyri hodiny. Zahrejte panvicu a začnite piecť palacinky. Neotáčajte ich, kým nie sú na dne úplne upečené.
  5. Podávame s džemom, nátierkou alebo rozpustenou čokoládou, sezónnym ovocím alebo orechmi a podávame ešte teplé.

Dobrú chuť a ak sa Vám tento super recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*