Ingrediencie:
- 250 ml mlieka alebo vody
- 1/3 lyžičky soli
- 100 g masla
- 150 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 4 vajcia
Krém:
- 650 ml mlieka
- 2x vanilkový cukor
- 120 g cukru
- Zahusťovadlo 50 g
- 2 vajcia
Príprava:
- Na cesto uvarte mlieko so soľou a maslom na miernom ohni. Chvíľu pred varom znížte teplotu a za stáleho miešania postupne pridávajte múku a prášok do pečiva. Všetko zmiešame na zmes, ktorá sa oddeľuje od stien misky.
- Do mierne vychladnutej zmesi pridávame po jednom vajci a po každom dobre premiešame. Mali by ste dostať hustú krémovú zmes.
- Cesto vytlačíme na papier na pečenie v podobe koliesok a na záver povrch uhladíme vlhkým prstom. Ak sú stredne veľké, pečú sa pri teplote 180 stupňov asi pol hodiny.
- Na krém treba vajíčka dobre vymiešať s cukrom, potom pridať zahusťovadlo, premiešať a na záver postupne vmiešať mlieko. Zmes varíme na miernom ohni, kým nezhustne.
- Hotové cesto po vychladnutí prekrojíme na polovicu a naplníme krémom, môžeme použiť aj šľahačku. Na záver posypeme práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply