Najobľúbenejšie makové rezy s vanilkovým krémom a čokoládovou polevou!

Mak sa v slovenskej kuchyni používa od nepamäti a jedná sa o jednu z najobľúbenejších surovín. Svojou typickou chuťou sa nezaprie, a preto mnoho ľudí makové dezerty vyhľadáva a preferuje pred ostatnými.

Ak patríte medzi túto skupinu, potom iste často doma pripravujete najrôznejšie sladkosti a dezerty práve s obsahom maku. Až nabudúce dostanete chuť na sladké, pripravte si tieto vynikajúce makové rezy a nebudete ľutovať!

Potrebujeme:

Zloženie cesta:

6 vaječných bielkov
3 lyžice kokosového mlieka
3 lyžice cukru
vanilková aróma
5 lyžíc mletého maku
10 lyžíc múky
15 g prášku na pečenie
5 lyžíc mlieka

Zloženie krému:

4 žĺtky
vanilková aróma
1 vrecúško vanilkového pudingu v prášku
500 ml mlieka
6 lyžice cukru
250 g masla

Zloženie polevy:

100 g tmavej čokolády
1 čajová lyžička oleja

Postup prípravy sa nachádza na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*