Dnes ukážeme, ako môteš odložiť paradajky na zimu. Neexistuje chutnejšia a na prípravu jednoduchšia nakladaná zelenina. Uisti sa sama o jej chuti!
Prísady:
3-litrová zaváraninová fľaša
3 – 4 kg paradajok
1 ks papriky
3 – 4 strúčiky cesnaku
8-10 kusov čerstvej petržlenovej vňate
3 polievkové lyžice cukru
1 polievková lyžica soli
1 polievková lyžica octu.
Príprava:
Vybereme pekné zrelé paradajjky, ale dávame pozor, aby neboli príliš mäkké a popraskané. Zaváraninovú fľašu sterilizujeme. Umyjeme všetky prísady a vložíme ich do fľaše. Na dno zaváraninovej fľaše položíme 1 – 2 strúčiky cesnaku, 5-6 petržlenových vňatí, na ne položíme paradajky a opäť 1 – 2 strúčiky cesnaku a 3 – 4 petržlenové vňate. Nakrájame papriku na plátky a položíme na vrch do fľaše (môžeme ju položiť aj na dno fľaše). Vodu privedieme do varu a nalejeme ju na paradajky (potrebujeme toľko vody, aby sa v nej paradajky ponorili), necháme stáť 5 minút, potom vodu vylejte do hrnca a znova privedieme do varu. Medzitým, pridajme cukor, soľ a ocot do zaváraninovej fľaše. Opäť zalejeme vriacou vodou, uzavrieme nádobu a prikryjeme ju s teplou prikrývkou.
Leave a Reply