Nakrájajte citrón na 4 strany, potom pridajte morskú soľ. Je to geniálny nápad, škoda, že o ňom veľa ľudí nevie!

Hoci citróny vydržia pri izbovej teplote pomerne dlho, po určitej teplote a čase nezostanú také čerstvé, ako keď sme ich kupovali.

Už Albert Szent-Györgyi vedel, že citróny sú dokonalým protijedom na choroby, no teraz sa zistilo, že má oveľa pozitívnejšie fyziologické účinky.

Príjem tekutín je veľmi dôležitý najmä v horúcich letných dňoch, no tí, ktorí pijú citrónovú vodu, majú oproti tým, ktorí pijú obyčajnú vodu, niekoľko výhod.

Vďaka vysokému obsahu vitamínu C je primárnym zdrojom vitamínov najmä v období epidémie. Ľudské telo si nedokáže vyrobiť ani uložiť vitamín C, hoci je pre fungovanie buniek nevyhnutný, a jeho nedostatok vedie k chorobám.

Nepatrí medzi alergénne ovocie, skôr ho pomáha prekonať pomocou obsahu vitamínu C a ďalších zložiek. Doteraz neexistuje žiadny trik na konzervovanie citrónov, ale nižšie uvedená metóda to vyvracia!

Ak chcete mať doma vždy čerstvé citróny a nemusíte chodiť do obchodu, narežte kôru opatrne v 4 rovnakých smeroch, ale dávajte pozor, aby ste ich neprerezali úplne.

Keď budete hotoví, jemne prstami uvoľnite šupku a pridajte morskú soľ. Väčšiu sklenenú nádobu umyte a vložte do nej takto pripravené citróny. Nakoniec fľašu uzavrite a skladujte na suchom a chladnom mieste.

Pomocou tejto metódy môžete citróny udržať čerstvé až 6 mesiacov.

Ak vás článok zaujal, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*