Keď netuším, čo podávať ako prílohu, coleslaw okamžite zachraňuje situáciu.
Odkedy som natrafila na tento recept, robím ho stále. Moja rodina milovala jednoduchú kombináciu šalátu z kyslej kapusty s trochou jogurtu a majonézy. Je to chutné, rýchle a zdravé.
Skvele sa hodí ku kuraciemu mäsu alebo rybe, môžete si ho pridať do burgeru alebo dokonca zjesť priamo z misky. Kiszosław je šalát inšpirovaný ikonickým šalátom coleslaw, ktorý obdivuje celý svet.
Hlavná ingrediencia je tu upravená – obyčajnú bielu kapustu nahradila kyslá kapusta. Je to predsa náš národný poklad, preto sa po ňom oplatí siahnuť nielen na sviatky. Má probiotiká, vitamíny a jedinečnú chuť, ktorú milujú generácie.
Kiszosław – nová verzia šalátu z kyslej kapusty
Tento šalát je nabitý vitamínmi v každej porcii. Veď kapusta je pre svoje zdravotné vlastnosti oceňovaná už po stáročia. Ak vás už nudí klasická verzia s olejom alebo mrkvou, skúste coleslaw. Už samotný názov vám vyčarí úsmev na tvári, nieto ešte, keď ho vyskúšate!
Kyslá kapusta dodáva šalátu charakteristickú kyslosť, ktorá sa dokonale hodí k sladkej mrkve a jemnému dresingu. Jednoduchá kombinácia ingrediencií osloví malých aj väčších členov domácnosti.
Ingrediencie:
- 500 g kyslej kapusty
- 2 mrkvy
- 1 malá cibuľa
- soľ, cukor a korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice 18% smotany alebo prírodného jogurtu
- 2 polievkové lyžice majonézy
- nasekanú petržlenovú vňať
Spôsob prípravy:
- Kyslú kapustu poriadne vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú šťavu. Potom ju nasekajte nadrobno. Ak máte kapustu veľmi kyslú, môžete ju pred pridaním do šalátu dodatočne opláchnuť.
- Cibuľu nakrájame na malé kocky a mrkvu nastrúhame na veľkom strúhadle. Vo veľkej mise kombinujte nakrájanú kapustu, cibuľu a strúhanú mrkvu.
- Dochutíme soľou, cukrom a korením podľa chuti. Nezabúdajte, že kyslá kapusta je kyslá, preto soľ pridávajte s mierou. Cukor pomôže vyrovnať kyslosť.
- Do šalátu pridajte kyslú smotanu alebo prírodný jogurt a majonézu. Dobre premiešajte. Nakoniec posypte šalát nasekanou zeleninou.
- Pred podávaním dáme šalát do chladničky, aby sa chute prepojili.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply