Nebesky chutný tvarohový koláč: Tajný recept najlepšej kuchárky – mojej babičky!

Postup:

Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou a vložíme na 1 hodinu do chladničky.

Múku zmiešame so škrobom a soľou.

Maslo primiešame do tvarohovo-smotanového krému, pomaly pridáme mlieko, žĺtky, múčnu zmes a citrónovú šťavu. Dobre premiešame.

Bielky ušľaháme s cukrom do peny.

Bielkovu hmotu vmiešame do žĺtkovej hmoty po tretinách, zakaždým dobre premiešame.

Cesto navrstvíme na plech veľkosti 20 × 30 cm, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.

Plech umiestnime do väčšieho plechu, do ktorého nalejeme horúcu vodu.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 160 stupňov 60-70 minút, alebo kým koláč nie je na povrchu zlatistý.

Upečený koláč necháme vychladnúť na mriežke. Keď sa ochladí, posypeme práškovým cukrom.

Do cesta môžeme pridať čerešne, hrozienka, marhule, sušené ovocie alebo orechy.

Želáme vám dobrú chuť!

Zdroj: receptneked.hu

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*