POTREBNÉ PRÍSADY
Na cesto:
- 50dkg hladkej múky
- 8 lyžíc mlieka
- 1/2 kocky droždia
- 1 vajce
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžica cukru
- 1 Hera
Plnka: môžete kúpiť 2 balenia makovej plnky, alebo uvariť mletý mak v mlieku, osladiť, pridať lekvár a strúhaný perník na zahustenie – ja ho radšej varím, je lepší a vyjde podstatne lacnejšie.
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky suroviny na cesto zmiešame a spracujeme na hladké cesto.
Uváľam šišku ako na knedľu, rozdelíme na 6 dielikov, ktoré rozvaľkáme doguľata, veľké asi ako tanier, rozkrájame nožom alebo radielkom na trojuholníčky.
Pokračovanie receptu na druhej strane >
1 2
Leave a Reply