Neodolateľné, domáce buchty plné marmeládou: Tradičná chuť, ktorá pohladí dušu aj žalúdok!

Prísady: (250 ml pohár, prísady na 12 kusov)
Kvások
  • Kvasnice 50 g
  • Lyžička cukru
  • Lyžica hladkej múky
  • 1/2 šálky vlažného mlieka
Cesto:
  • Pšeničná polohrubá múka 500 g
  • Maslo 100 g
  • Cukor 1/2 pohára
  • 1/2 pohára vlažného mlieka
  • Vajcia 2 + 1 n a vymastenie buchiet pred pečením
  • Štipka soli
  • Marmeláda alebo džem

Príprava:

  1. V miske rozdrobte droždie, pridajte cukor múku a mlieko. Všetko spolu zmiešajte, prikryte utierkou a nechajte na teplom mieste vykysnúť.
  2. Pripravte cesto. Do misky nasypte múku, cukor a soľ. Pridáme vajcia, rozpustené a vychladnuté maslo, vykysnuté cesto. Vypracujte pružné cesto. Dajte ho do misy, prikryte utierkou a nechajte kysnúť asi 45 minút.
  3. Cesto vyklopte na pracovnú plochu posypanú trochou múky. Cesto rozdeľte na 12 dielov. Mierne ho rozvaľkajte, dajte lyžičku marmelády alebo džemu. Zlepte ich a vytvarujte buchty. Umiestnite ich na veľký plech vyložený papierom na pečenie. Nechajte pod pokrievkou kysnúť asi 10 minút.
  4. Pečte pri teplote 180 stupňov približne 20 – 25 minút.
Dobrú chuť!💗😋👌

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*