Neodolateľné karamelové kocky: Každá návšteva si pýta recept!

Ingrediencie:
  • 32 dkg vanilkových oblátok
  • 0,5 hrnčeka pekanových orechov
  • 8 polievkových lyžíc slaného masla
  • 1,5 čaj. lyžičky vanilkového extraktu
Na náplň:
  • 6,8 dkg smotanového syra
  • 1,5 šálky cukru
  • 1,5 čaj. lyžičky vanilkového extraktu
  • 4 vajcia
  • 0,5 hrnčeka kyslej smotany
  • 50 dkg tvarohu
Na karamelovú polevu:
  • 0,5 hrnčeka hnedého cukru
  • 6 polievkových lyžíc slaného masla
  • 40 dkg sladkého kondenzovaného mlieka
  • 2  polievkové lyžice kukuričného sirupu
  • 1 čaj. lyžička vanilkového extraktu
Na ozdobu:
  • morská soľ

Postup:
  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov, aby ste pripravili základ cesta. Plech na pečenie s rozmermi 23 cm x 33 cm je vyložený hliníkovou fóliou a fólia je v tenkej vrstve naolejovaná.
  2. Vanilkovú oblátku a pekanové orechy prisypte do misky kuchynského robota a rozmixujte, kým sa nerozdrobia. Pridajte maslo a vanilku a pokračujte v miešaní, kým sa zmes úplne nespojí. Zmes vylejeme na pripravený plech a dobre vtlačíme na dno pekáča (nevadí, ak cesto siaha nabok).
  3. Na prípravu plnky vymiešame tyčovým mixérom v stredne veľkej mise do hladka smotanový syr, kryštálový cukor a vanilkový extrakt. Pridajte vajcia jedno po druhom a po každom vajíčku miešajte zmes do hladka. Potom pridajte kyslú smotanu a tvaroh a znova dôkladne premiešajte.
  4. Výsledná zmes sa naleje na vrstvu cesta, vrch sa uhladí a pečie 50 minút. Potom pootvoríme dvierka a necháme koláč pri otvorených dvierkach štvrť hodiny odpočívať. Potom sa vyberie a nechá sa jednu hodinu vychladnúť.
  5. Na vytvorenie karamelovej polevy nalejte hnedý cukor a maslo do panvice a zohrejte panvicu na strednom ohni. Za stáleho miešania varíme, kým sa maslo a cukor nerozpustí. Pridajte kondenzované mlieko, kukuričný sirup a vanilku a za stáleho miešania priveďte do varu.
  6. Tortový teplomer vložte do karamelovej zmesi a priveďte do varu, kým nedosiahne 107 °C. Odstráňte panvicu z ohňa a nechajte 5 minút vychladnúť, potom zmes nalejte na koláč.
  7. Nechajte 2 hodiny stuhnúť, potom nakrájajte ostrým nožom na kocky. Vložte do misy a vrch každej kocky koláča ozdobte nadýchanou morskou soľou.
Prajeme dobrú chuť a príjemné pečenie :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*