Neodolateľné košíčky, ktoré si zamilujete na prvé sústo. Sú jedna báseň!

Rada by som sa s Vami podelila o najlepšiu cukrovinku “Izidor košíčky”, akú som kedy jedla.

PRÍSADY:
Cesto:
  • 400g hladkej múky
  • 200g múčky cukru
  • 1 vajce
  • 140g mletých vlašských orechov
  • 2 lyžice kakaa 250g masla (nenahradzovať Herou apod. – zle sa vyklápa z formičiek)
  • na špičku noža mletá škorica
  • kôra a šťava z 1 citróna
Orechová plnka:
  • 300g mletých vlašských orechov
  • 100g práškového cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 1dcl rumu
Čoko krém:
  • 3 vajcia
  • 150g kryštál cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 300g masla
  • 2 lyžice kakaa
Poleva:
  • 200g čoko na varenie
  • 100g stuženého tuku
  • Ríbezľový lekvár
POSTUP
  • Najskôr upečieme košíčky (malé formičky), ďalší deň natrieme lekvárom, zarovnáme orechovou plnkou a ďalší deň sa zdobia krémom, máčať v čokoláde môžete ešte ten istý deň, ale pokojne aj ďalšie. Hlavne môžete cukrovinky zamraziť a schovať na neskôr, aj keď to určite neurobíte.
  • 1. Zmiešame ingrediencie na cesto, spracujeme a plníme malé formičky košíčkov. Pečieme na 175st.
  • 2. Upečené a vychladnuté košíčky potrieme ríbezľovou marmeládou a navŕšime zmiešané orechy s cukrom, vanil.cukor a rumom.
  • 3. Na čoko krém ušľaháme vajcia spolu s cukrami nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť a potom zašľaháme maslo a kakao.
  • 4. Krémom zdobíme košíčky a stuhnuté z chladničky máčame v čoko poleve.

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*