Neodolateľný krémový dezert, ktorý si pripravte ešte dnes!

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru
  • pol vrecúška prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kakao
  • 4 lyžice múky

Krém:

  • 2 žĺtky
  • 5 g želatíny
  • 50 ml mlieka
  • 10 dkg cukru
  • 50g bielej čokolády
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl šľahačky

Na ozdobenie:

  • 6 dkg mliečnej čokolády

Postup:

  1. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, jemne premiešame.
  2. Opatrne pridáme sneh a premiešame tak, aby nám sneh nespadol. pečieme v predhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 30 minút.
  3. Zmiešame žĺtka s polovicou cukru, zalejeme mliekom a pridáme aj nastrúhanú bielu čokoládu. Začneme variť na nízkej teplote za stáleho miešania, do krémova. Odstavte zo sporáka a necháme vychladnúť.
  4. Želatínu rozpustíme v troche vody a vmiešame vlažný krém.. Dáme do chladničky na 30 minút, potom primiešame mascarpone.
  5. Šľahačku vyšľaháme so zvyšným cukrom a primiešame do krému.. Krém natrieme na piškótový plát. Čokoládu rozpustíme, ochladíme na vlažnú a pokvapkáme vrch koláča alebo urobíme celú polevu (pridajte v tomto príprade viac mliečnej čokolády), závisí podľa vašej chuti. Dajte na 1 hodinu do chladničky a nakrájajte.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*