Neodolateľný zákusok s mascarpone a čokoládou: Lahodná chuť, ktorá vás dostane!

Ingrediencie:
Cesto:
  • 130 g masla
  • 300 g práškového cukru
  • 3 ks vajcia
  • 120 ml mlieka
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • 50 g kakaa
  • 1/2 bal. prášku do pečiva
  • 140 g polohrubej múky
  • 1 bal. pudingu s príchuťou lieskových orieškov
Mascarpone krém:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 bal. stužovač Smetafix
  • 50 g práškového cukru
Čoko-orieškový krém:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 80 g čokolády s príchuťou lieskových orieškov
  • 100 g horkej čokolády
Na ozdobenie:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • nutella podľa potreby alebo oriešková čokoláda
Ešte budeme potrebovať:
  • cca 100 ml mlieka

Postup:

  • Cesto: Múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a puding spolu zmiešame. Rozdelíme na dve časti. V inej miske vymiešame maslo s práškovým cukrom, pridáme vajce a dobre premiešame. Pridáme prvú polovicu sypkej zmesi a polovicu mlieka, premiešame a potom pridáme druhú polovicu múky a mlieka. Nakoniec pridáme jogurt a všetko dobre premiešame. Takto pripravené cesto vylejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy o priemere 28 cm. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Upečené cesto vyberieme z formy, necháme vychladnúť. Rozkrojíme ho na dve polovice. Jednu časť cesta uložíme späť od formy, druhú časť cesta odložíme bokom.
  • Mascarpone krém: Smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom a stužovačom, vyšľaháme na tuhú šľahačku. Postupne po malých častiach pridávame mascarpone a premiešame, nie príliš dlho.
  • Čoko-orieškový krém: Smotanu na šľahanie vylejeme do vhodného kastrólika, pridáme nalámané čokolády a dáme nad paru. Metličkou miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a hmota začne trochu tuhnúť. Odstavíme z plameňa a za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.
  • Prvú časť cesta, ktorú máme v tortovej forme, pokvapkáme polovicou mlieka, natrieme polovicou mascarpone krému. Na to dáme čokoládový krém a nakoniec dáme aj druhú polovicu mascarpone krému. Priložíme druhou časťou cesta, ktorú pokvapkáme zvyšným mliekom. Dáme na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie cez noc. Po vychladnutí odstránime obruč z formy a celú tortu potrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme dostatočným množstvom nutelly alebo roztavenou orieškovou čokoládou.
Prajeme dobrú chuť! 😋👌👌

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*