Tieto lahodné kávové zrná bez pečenia sú ideálnou sladkosťou na vianočný stôl! Vďaka mamkinmu receptu ich pripravíte jednoducho a vždy chutia fantasticky.
Na cesto potrebujete:
- 120 g detských piškót
- 2 lyžice rumu
- 100 g masla
- 2 lyžice silnej čiernej kávy
- 50 g cukru múčka
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 2 lyžice holandského kakaa
- 100 g čokoládovej polevy
Postup:
- Piškóty (pokojne k nim pridajte aj polámané kúsky iného pečiva) rozmixujte alebo valčekom v utierke rozdrvte najemno, pokvapkajte rumom, silnou kávou a spolu s veľmi zmäknutým maslom, cukrom, škoricou a kakaom spracujte na hladkú hmotu.
- Nechajte chvíľu v chlade zatuhnúť a potom tvarujte malé oválky, do ktorých nožom naznačte rez, ako majú kávové zrná. Nechajte na papieri na pečenie opäť zatuhnúť.
- Zrná sú dobré aj samotné, ale luxusnú chuť získajú namočením do čokoládovej polevy (alebo čokolády rozpustenej s trochou rastlinného tuku). Do tej potom znova naznačte, napríklad špáradlom, ryhu, a nechajte ztuhnúť.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi. 🙂
Leave a Reply