Nepčené kávové zrná podľa mamkinho receptu – naša vianočná klasika!

Tieto lahodné kávové zrná bez pečenia sú ideálnou sladkosťou na vianočný stôl! Vďaka mamkinmu receptu ich pripravíte jednoducho a vždy chutia fantasticky.

Na cesto potrebujete:

  • 120 g detských piškót
  • 2 lyžice rumu
  • 100 g masla
  • 2 lyžice silnej čiernej kávy
  • 50 g cukru múčka
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžice holandského kakaa
  • 100 g čokoládovej polevy

Postup:

  1. Piškóty (pokojne k nim pridajte aj polámané kúsky iného pečiva) rozmixujte alebo valčekom v utierke rozdrvte najemno, pokvapkajte rumom, silnou kávou a spolu s veľmi zmäknutým maslom, cukrom, škoricou a kakaom spracujte na hladkú hmotu.
  2. Nechajte chvíľu v chlade zatuhnúť a potom tvarujte malé oválky, do ktorých nožom naznačte rez, ako majú kávové zrná. Nechajte na papieri na pečenie opäť zatuhnúť.
  3. Zrná sú dobré aj samotné, ale luxusnú chuť získajú namočením do čokoládovej polevy (alebo čokolády rozpustenej s trochou rastlinného tuku). Do tej potom znova naznačte, napríklad špáradlom, ryhu, a nechajte ztuhnúť.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi. 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*