Ingrediencie:
ČOKOLÁDOVÁ ZMES:
- 250 g mletých sušienok
- 100 g čokolády
- 50 g práškového cukru
- 100 ml mlieka
- 1 lyžica rumu
- 1 polievková lyžica kakaa
KOKOSOVÁ ZMES:
- 150 g masla
- 100 g práškového cukru
- 100 g kokosu
- 2 polievkové lyžice mlieka
Príprava:
- Na čokoládovú zmes rozpustite cukor a čokoládu v mlieku na miernom ohni. Pridáme kakao, rum a sušienky a všetko spojíme. Pripravte si papier na pečenie široký 38 cm a dlhý 42 cm. Zmes rozotrieme na polovicu papiera.
- Papier preložíme a zmes medzi papiermi rozvaľkáme. Týmto spôsobom je možný pekný a úhľadný dizajn rolky. Veľkosť rolky je teda 21 x 38 cm.
- Na kokosovú zmes zmiešame maslo izbovej teploty s práškovým cukrom, potom pridáme kokos a mlieko. Ešte trochu premiešajte. Zmes natrieme na čokoládovú zmes, papier znova preložíme a vyvaľkáme, pričom necháme 1-1,5 cm po jednej strane ako na obrázku.
- Pomocou papiera zrolujeme od strany, kde zostal hnedý okraj a vytvarujeme pravidelný valček. Pracovnú dosku posypeme kokosom a rolku obalíme. Hotovú rolku preložíme na tácku a necháme vychladnúť.
- Vychladnutú roládu nakrájajte na 1 cm hrubé kolieska alebo podľa želania. Svojím vzhľadom a chuťou poteší pri každej príležitosti.
Leave a Reply