Ste fanúšikovia nepečených pochúťok? Tento recept je naozaj vynikajúci a prekvapivou ingredienciou je lahodný marcipán, ktorý robí tento skvelý koláčik čarovným!
Zloženie:
- 50 dkg sušienok
- 5 dkg marcipánu
- 6 polievkových lyžíc práškového cukru
- 3 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
- 15 dkg masla
- 3 lyžice smotany
- 1 dl vlažného mlieka
Na vrchnú vrstvu:
- 20 dkg marcipánu
Poleva:
- 15 dkg horkej čokolády
- 1 čajová lyžička masla
Príprava:
- Sušienky rozdrvte a vložte do misy, pridajte cukor, maslo izbovej teploty a šľahačku a premiešajte kuchynským robotom.
- Kakaový prášok zmiešajte s mliekom, opäť premiešajte kuchynským robotom. Ak je hmota príliš tuhá, zjemnite ju ešte trochou mlieka. Kvalita sušienok určuje, koľko mlieka absorbujú.
- Marcipán rozlámeme na malé kúsky a vmiešame, potom celú zmes vložíme do formy na pečenie vystlanej alobalom a necháme vychladnúť.
- Nakrájajte 20 dkg marcipánu a uhlaďte ho na vrch piškótového základu. Medzitým rozpustite čokoládu, vmiešajte do nej maslo, nalejte na marcipánovú vrstvu a nechajte v chladničke stuhnúť a nakrájajte.
Dobrú chuť!
Leave a Reply