Ingrediencie
- 700 g kyslej smotany
- 400 g tvarohu (jemného)
- 250 g cukru
- 100 ml vody
- 30 g želatíny v prášku
- 4 mandarínky
- 20 g masla
- 10 g vanilkového cukru
Postup:
- Namočte želatínu do studenej vody a premiešajte.
- Očistite mandarínky, oddeľte mesiačiky a odstráňte bielej časti
- Dajte maslo do horúcej panvice, počkajte, pridajte mesiačiky mandarínok, 1,5 lyžičky cukru a opatrne premiešajte drevenou vareškou. Nechajte roztopiť cukor a ďalej nechajte na panvici 2 minúty. Karamelizované mandarínky preložte na tanier a nechajte vychladnúť.
- Do misky dajte tvaroh, vanilkový cukor, 5 lyžíc kyslej smotany, polovicu zostávajúceho cukru a dôkladne premiešajte ručným šľahačom. Zostávajúcu smotanu a cukor dajte do samostatnej misy a vyšľahajte s mixérom. Pridajte tvarohovú zmes. Pomaly prilejte do zmesi želatínu a premiešajte. Pridajte mandarínky a znovu zamiešajte. Nalejte hmotu do formy. Formu zakryte fóliou.
- Nechajte vychladiť v chladničke. Po dvoch hodinách dajte formu do horúcej vody na 15 sekúnd, potom obráťte a vyklopte.
Posypte kokosom a ozdobte plátkami mandarínok.
Dobrú chuť!
Leave a Reply