Nepečený piškótový koláč za 15 minút: Najlepší krémový dezert!

Ingrediencie:
  • Šľahačka na šľahanie 500 ml
  • Mascarpone 250 ml
  • Polomáčané sušienky “Pims” 250 g
  • Piškóty alebo sušienky podľa vlastného výberu 200 g
  • Maslové sušienky na vyloženie formy 100 g
  • Káva na namáčanie sušienok
Na polevu:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 g masla
  • 2 lyžice oleja
 

Postup:
  1. Polomáčané sušienky nakrájame na kocky a piškóty alebo sušienky podľa vlastného výberu nakrájame alebo nalámeme.
  2. Vyšľaháme smotanu, pridáme mascarpone a vyšľaháme na jednotný krém. Zmiešajte s nalámanými a nakrájanými piškótami. Ja už nesladím, ale ak chcete, môžete osladiť medom.
  3. Formu na pečenie vyložíme fóliou a vyložíme maslovými sušienkami, pokvapkáme kávou a navrstvíme krém. Uhladíme.
  4. Nakoniec v mikrovlnnej rúre rozpustíme čokoládu s maslom a olejom. Nalejte na vrch dezertu a nechajte vychladnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*