Príprava
Najprv pripravte cesto:
Zmiešajte múku a prášok do pečiva, pridajte roztavené maslo a 1/3 hrnčeka cukru, s vanilkovou esenciou – dobre premiešajte. Potom pridajte 1 polievkovú lyžicu kakaa, dôkladne premiešajte, aby ste nemali v zmesi hrudky.
Rozklepnite do zmesi vajcia a pridajte múku cesto dobre premiesime.
Vezmite 1/3 cesta a vložte ho do chladničky. Druhý kus rozložte do plechu. Vymažte plech 20 × 20 alebo 18 × 25 maslom. Cesto rozotrite rovnomerne rukami, takto je mäkšie a bude to jednoduchšie.
Teraz pripravíme tvarohovú zmes:
Zmiešajte tvaroh sa 3 vaječnými bielkami, pridajte zvyšok cukru a vanilkovú esenciu a dobre premiešajte. Žĺtky dobre premiešajte lyžicou. Do zmesi tvarohu pridajte roztavené maslo a dobre premiešajte. Potom pridajte žĺtok a premiešajte.
Hrozienka sa umyjú a pridajú do náplne. Teraz pridajte 1 polievkovú lyžicu škrobu.
Dobre premiešajte.
Teraz stačí navrstviť krém na pripravené cesto a naň položiť zvyšok cesta. Nakoniec nechajte stuhnúť v chladničke.
zdroj: andreilaslau.ro
Leave a Reply