Vysmážané ľahučké krupicové placky z jednej panvice: V tejto podobe si krupicu zamiluje naozaj každý!

Viete ako chutí manna z neba? Ak nie, teraz sa to dozviete. Jednoduché krupicové cestíčko je vynikajúce pripravené ako dolky, alebo palacinky. Chutí fantasticky ľahúčko na sladko, ale aj na slano. Dnes si ukážeme, ako sa táto dobrota pripravuje pre maškrtné jazýčky.

V skutočnosti nejde o nič viac, ako o krupicové lievance, ktoré sú pripravované z trošku iného cesta, než na aké sme bežne zvyknutí. Vyskúšajte ich dochutiť tvarohom,  šľahačkou, či čerstvým ovocím a nebudete sa ich vedieť dojesť.

Budete potrebovať:

60g krupice

100ml vody

1 vajce

1 balíček vanilkového cukru

práškový cukor podľa chuti

štipka soli

100ml mlieka

30g masla (na vysmážanie)

Postup prípravy:

Do hrnca si nalejte vodu a mlieko, pridajte krupicu, soľ a práškový cukor od chuti. Vymiešajte hustejšie cesto. Varte na miernom ohni tak, aby vám po chvíli vzniklo hustejšie cesto. Ak sa vám zdá, že cesto nehustne prisýpajte po troške krupicu. Po chvíli začne naberať na objeme a potom by cesto mohlo byť zasa príliš husté.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*