Neprekonateľne dobrý krém do akýchkoľvek dezertov: Ideálny na zdobenie, plnenie aj na sladké poháre – žiadne vajcia, príprava na pár minút!

Výborný recept na univerzálny krém bez vajec, ktorý môžete použiť na zdobenie, plnenie, alebo aj ako základ na sladké poháre s ovocím.

Potrebujeme:

  • 300 gramov masla (82,5%),
  • 160 g krupicového cukru,
  • 4 lyžice vriacej vody,
  • 1 polievková lyžica koňak,
  • 150 gramov kondenzovaného mlieka

Postup:

  1. Do cukru pridáme vriacu vodu. V mixéri si našľaháme maslo. Postupne prišľaháme rozpustený cukor s vodou. Vyšľaháme.
  2. Pridáme za stáleho šľahania salko. Nakoniec prišľaháme aj koňak. Dôkladne ešte všetko spolu prešľaháme.
  3. Krém používame na plnenie a zdobenie, je vývorný a skvele drží tvar.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*