Neskutočne chutné rezne od mojej svokry: Vynikajúce mäsko v horčicovej omáčke!

  • Výborné, jemné a skutočne chutné mäsko, perfektné aj na slávnostný obed!
Potrebujeme:
  • 700 g bravčového stehna nakrájaného na plátky – naklapené na tenko
  • 3 vajcia
  • 1 strúčik cesnaku – pretlačený
  • Strúhanka
  • Soľ, korenie
  • Olej
Na omáčku:
  • 3 lyžice horčice
  • 3 – 4 lyžice kečupu
  • 2 strúčiky cesnaku – pretlačeného
  • 2 lyžice oleja
  • 3 lyžice masla
  • 400 ml vývaru alebo vody
  • 1 cibuľu

Postup:
  • Naklepané rezne si osolíme, okoreníme a obalíme najskôr v strúhanke a potom v rozšľahaných vajíčkach (do vajíčok vmiešame aj cesnak a štipku soli).
  • Hneď dáme na rozpálený olej a opražíme z oboch strán dozlatista.
  • Rezne preložíme do hlbšieho pekáča a posyppeme nadrobno nakrájanou cibuľkou.
  • V hrnci si roztopíme maslo, pridáme olej, rohorčicu, kečup a cesnak
  • Nakoniec všetko rpzmiešame vo vode alebo vývare a prisypeme aj vegetu – touto omáčku zalejeme mäsko a pekáč prikryjeme – pečieme pri teplote 220 stupňov 45 minút. Potom zložíme pokrievku a necháme ešte 10-15 minút zapiecť.Podávame so zemiakmi, ryžou alebo hranolkami.
DOBRÚ CHUŤ!

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*