Neuveriteľne dobrý čučoriedkový koláč s kyslou smotanou: Pečú ho už všetky moje susedky a nemôžu si ho vynachváliť!

  • Nadýchané smotanové cesto a osviežujúce sladké čučoriedky tvoria dokonalú kombináciu chutí. Tento koláčik sa skrátka oplatí vyskúšať.
Potrebujeme:
  • Formu s priemerom 20 cm.
  • 240 g hladkej múky preosiatej
  • 250 g čiernych ríbezlí
  • 1 lyžičku kukuričného škrobu
  • 3 vajcia
  • 160 g kyslej smotany
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 prášok do pečiva (10 g)
  • 1/2 lyžičky soli

Postup:
  1. Do misky si rozbijeme vajcia, pridáme cukor a vyšľaháme do peny.
    Zašľaháme kyslú smotanu a pridáme preosiatu múku spolu so soľou a práškom do pečiva.
  2. Znovu vyšľaháme. Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie a vlejeme polovicu pripravenej hmoty.
  3. Čučoriedky si zmiešame so škrobom. Cesto rovnomerne rozotrieme a navrch nasypeme polovicu čučoriedok.
  4. Zalejeme druhou vrstvou cesta, rozotrieme a opäť posypeme čučoriedkami. Pečieme v rozohriatej rúre pri 180 ° C asi 55 minút .
  5. Hotový koláčik necháme mierne vychladnúť, posypeme práškovým cukrom, nakrájame a podávame.

Prajeme dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*