Ingrediencie:
Čokoládový základ
- 300 g horkej čokolády (70 % kakaa)
- 50 g masla P
- 50 g kokosového oleja
Orechová náplň
- 20 g sušených hrozienok
- 10 ml tuzemáku
- 20 ml mlieka
- 10 g masla
- 90 g mletých vlašských orechov
- 40 g práškového cukru
Kokosová náplň
- 60 g strúhaného kokosu
- 30 g mletých mandlí
- 100 g sladeného kondenzovaného mlieka
Ozdoba
- 15 vlašských orechov
- 30 g strúhaného kokosu
POSTUP
POTREBUJEME:
- misku na vodný kúpeľ
- cukrárske vrecko bez špičky
- sekací mixér
- mini cukrárske papierové košíčky
Čokoládový základ
- Čokoládu s maslom a olejom roztopíme vo vodnom kúpeli. Základom naplníme cukrárske vrecko a necháme mierne vychladnúť.
Orechová náplň
- Hrozienka namočíme do tuzemáku a necháme napučať. Mlieko s maslom necháme zovrieť a prilejeme k napučaným hrozienkam. Prisypeme zvyšné ingrediencie a dôkladne premiešame.
- Tip: Ak dezert pripravujeme pre deti, alkohol nahradíme ovocnou šťavou (napríklad pomarančovou) a dezert dozdobíme lentilkami.
Kokosová náplň
- Všetky suroviny spolu dôkladne premiešame.
Šuhajdy
- Na dno košíčkov nanesieme vrstvu čokolády a necháme stuhnúť v chladničke. Do polovice pripravených košíčkov navrstvíme kokosovú náplň, uhladíme, zalejeme čokoládou, posypeme kokosom a necháme stuhnúť.
- Rovnaký postup zopakujeme s orechovou náplňou a dozdobíme orechmi.
Prajeme dobrú chuť!❤️ Nezabudnite recept zdieľať.
Zdroj:Kuchyňa Lidla, Autorka receptu: Veronika Bušová
Leave a Reply