Nezameniteľné vianočné šuhajdy podľa Veronikinho receptu!

Ingrediencie:
Čokoládový základ
  • 300 g horkej čokolády (70 % kakaa)
  • 50 g masla P
  • 50 g kokosového oleja
Orechová náplň
  • 20 g sušených hrozienok
  • 10 ml tuzemáku
  • 20 ml mlieka
  • 10 g masla
  • 90 g mletých vlašských orechov
  • 40 g práškového cukru
Kokosová náplň
  • 60 g strúhaného kokosu
  • 30 g mletých mandlí
  • 100 g sladeného kondenzovaného mlieka
Ozdoba
  • 15 vlašských orechov
  • 30 g strúhaného kokosu

POSTUP
POTREBUJEME:
  • misku na vodný kúpeľ
  • cukrárske vrecko bez špičky
  • sekací mixér
  • mini cukrárske papierové košíčky
Čokoládový základ
  1. Čokoládu s maslom a olejom roztopíme vo vodnom kúpeli. Základom naplníme cukrárske vrecko a necháme mierne vychladnúť.
Orechová náplň
  1. Hrozienka namočíme do tuzemáku a necháme napučať. Mlieko s maslom necháme zovrieť a prilejeme k napučaným hrozienkam. Prisypeme zvyšné ingrediencie a dôkladne premiešame.
  2. Tip: Ak dezert pripravujeme pre deti, alkohol nahradíme ovocnou šťavou (napríklad pomarančovou) a dezert dozdobíme lentilkami.
Kokosová náplň
  1. Všetky suroviny spolu dôkladne premiešame.
Šuhajdy
  1. Na dno košíčkov nanesieme vrstvu čokolády a necháme stuhnúť v chladničke. Do polovice pripravených košíčkov navrstvíme kokosovú náplň, uhladíme, zalejeme čokoládou, posypeme kokosom a necháme stuhnúť.
  2. Rovnaký postup zopakujeme s orechovou náplňou a dozdobíme orechmi.
Prajeme dobrú chuť!❤️ Nezabudnite recept zdieľať.

 

Zdroj:Kuchyňa Lidla, Autorka receptu: Veronika Bušová

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*